Fűszerem a SZERETET

2012.08.02. 16:59 tisztatészta

"Van egy blog, amelynek szerzője egy év leforgása alatt olyat alkotott, amit csak kevesen tudnak. Ritkán olvasok el többször egy könyvet, ritkán nézek meg kétszer egy filmet, ritkán kerül egyfajta étel többször az asztalunkra, de Petrához mindig vissza-visszatérek, a tisztatésztát ugyanis valami felfoghatatlanul különleges atmoszféra lengi körül. Tengernyi pozitív gondolat, érzés és tömény szeretet árad ebből az online naplóból; elég néha egy-egy bejegyzést átfutni, és máris jobban érzi magát az ember." - írja Gaba a Tarka Bárka blog szerzője. 

Sokan kérdeztétek annak idején, hogy: MIÉRT ÉR VÉGET? 
Akkor ezt válaszoltam: "Ismerve az úti célt más vizekre hajózom és most jó szelek fújnak ahhoz, hogy odataláljak." :)
Kerestem az utam és a tészta segítségemre sietett, megmentett és tanított: türelmet, pontosságot, éberséget, mértékletességet. Segített a belső csend megtapasztalásában, segített kiüríteni az elmém. Elvezetett önmagamhoz, segített szembenézni önmagammal. FELÉBRESZTETT! 
Most ezt válaszolom segítségül véve Paulo Coelho gondolatait: "Minden attól függ, hogyan nézed a dolgokat. Van öt olyan erény, amit ha sikerül megőrizned magadban, mindig békében leszel a világgal. Az első erény: nagy dolgokat vihetsz véghez, de soha ne feledd, hogy van egy Kéz, amely vezeti a lépteidet. Ezt a kezet mi Istennek hívjuk, és mindig az Ő akarata felé fog téged vezetni. A második erény: néha egy kicsit abba kell hagynom az írást, hogy kihegyezzem a ceruzát. A ceruzának ez szenvedést okoz, de a végén hegyesebb lesz. Van olyan fájdalom, amit el kell tudnod viselni, mert jobb ember leszel tőle. A harmadik erény: a ceruza mindig hagyja, hogy kiradírozzuk azt, amit elrontott. Megérti, hogy ha kijavítunk valamit, amit rosszul csináltunk, az nem szükségszerűen rossz - épp ellenkezőleg: fontos, mert az igazság útján tart minket. Negyedik erény: a ceruzában nem a fája vagy a külső formája a lényeg, hanem a grafit, ami benne van. Ezért mindig törődj azzal, ami a bensődben történik. Végül a ceruza ötödik erénye: mindig nyomot hagy maga után. Tudd meg, hogy az életben te is ugyanígy nyomot hagysz a tetteid után, és ennek tudatában cselekedj."

Abba kellett hagynom, hogy tudatosan térhessek vissza, egységben a tésztával, egységben önmagammal és a világgal. :) 
Receptet is hoztam, de vízre kell szállnotok érte. Vár benneteket a Tarka Bárka fedélzete a világ halleveseinek recept sorozatával. Én ismét a múltban kalandoztam, emlékeket és a nagypapám törpe csipedett receptjét hoztam szeretettel fűszerezve. ♥ :)

Tarka Bárka - hal-gasztro-blog facebook elérhetősége: ITT

A következő receptig egy tányér törpe csipedettel búcsúzom. ;)

törpeharcsa_csipedett.jpg

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztateszta.blog.hu/api/trackback/id/tr654692141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

warrior_e 2012.08.02. 18:59:05

Jaj de jó Petra, nagyon örülök, hogy visszatér a blogod :-D
Öröm lesz majd a hangulatos bejegyzéseidet olvasni.
E.

megastro 2012.08.02. 22:16:45

De jó! El sem hiszed, mennyire hiányoztál. :-)

gabah 2012.08.03. 06:55:59

Drága Petra,
tudom, véletlenül történt, mégis nagyon örülök annak, hogy az útkeresés közben ez a poszt marad majd az egyik legemlékezetesebb az olvasóid számára.
Hozd csak, hozd "szeretet-tésztáidat", és szórd szét a világban, mert óriási szükség van rájuk!
Szívből köszönök mindent!
Gaba a Bárkáról

tisztatészta 2012.08.03. 11:17:01

@warrior_e: Köszönöm! Jó érzés, hogy így gondolod.

tisztatészta 2012.08.03. 11:18:41

@megastro: Drága E.! Elhiszem, mert kölcsönös... ♥

tisztatészta 2012.08.03. 11:28:15

@gabah: Kedves Gaba,
talán nem véletlen... :) Az biztos, hogy a soraid megérintettek... sokan mondták, írták, de ez most a szívemben landolt. Hozom, hozom a szeretet-tésztáimat, mert nagyon úgy tűnik lélekgyógyító hatással bírnak. :) Hálás köszönet, Petra
süti beállítások módosítása