vagyis: Vigyázz, kész, főzz! Immáron a 51. forduló, melynek témája: Zöldfűszerek és levélzöldségek.
A téma adott az érdeklődésem pedig a tésztára összpontosul, így az elmém a kapcsolatuk szorosabbra fűzése érdekében megtett mindent. Ölelték, érintették egymást, végül eggyé váltak... de melyiket válasszam?!
Amikor ötletek gyülekeznek az elmémben és döntenem kell, egy pillanatra mindig elbizonytalanodom... az elmém a gondolataim csataterévé változik, egyre több érv és ellenérv sorakozik egymással szemben, egy-egy ötlet mögött. Mielőtt a csatába hívó kürt szava megszólalna, megállok egy pillanatra és kiürítem az elmém. Ilyenkor csend van és nyugalom, az ötletek visszavonulnak és várják a döntést. A háborús övezet egy csodás szigetté változik, ahol béke és szeretet uralkodik. Ebbe a világba helyezem az ötleteket és szemlélem őket tiszta szeretettel. Hagyom, hogy az érdeklődésem hozza meg a döntést, mert ahol az érdeklődés, ott a koncentráció.
" A koncentráció az érdeklődést követi - az érdeklődés árnyéka." OSHO
Imádom a rozmaring illatát... az illatot, mely gyermekkoromba repít vissza. Pedig csak egy illat, melynek intenzitását az emlékeim erősítik, mely mosolyt csal az arcomra és segít a döntést meghozni, hogy: "Melyiket válasszam?"
Rozmaringgal gyúrt friss tészta
Mindenkinek megvan a saját receptje, ezért én sohasem azt írom le hogyan kell, hanem azt, hogyan készítem. Használd a saját receptedet, csak tégy bele friss, apróra vágott rozmaringot.
A frissen vágott illatos rozmaring ágról letördeltem a leveleit, majd apróra vágtam. Összekevertem a liszttel (bio tönkölybúza fehérlisztet használtam), beleütöttem a tojásokat (minden tíz deka liszthez egy tojást adtam), csipet sót használtam, majd gyúrtam és gyúrtam a tésztát, pihentettem, végül vékonyítottam és formára vágtam.
Megvalósítás előtt úgy gondolok a tésztáimra, mint egy csodára. Minden tészta egy csoda. Az anyag és a képzelet, vagyis a látható és a láthatatlan találkozása által válik a "csoda" valósággá. Íme: