HÁZI TÉSZTA - gyúrjuk és formázzuk saját kézzel

2013.04.06. 07:46 tisztatészta

"“Semmi nem érkezik idejében, semmit nem ad az élet akkor, amikor felkészültünk reá. Sokáig fáj ez a rendetlenség, ez a késés. Azt hisszük, játszik velünk valaki. De egy napon észrevesszük, hogy csodálatos rend és rendszer volt mindenben…" (Márai Sándor: Eszter hagyatéka)
Ha megálmodunk valamit, azt azonnal akarjuk, türelmetlenül várjuk, meg akarjuk tapasztalni, fogni, hallani, érezni.  Élni akarunk, vele vagy általa. Megteremtjük, de nem jön... nem, mert nem állunk készen. Türelmetlenek vagyunk, s feladjuk, eldobjuk álmaink.
Az elme azt súgja: "Nem kaptad meg, mert nem vagy rá képes."
A lélek azt súgja: "Még nem kaptad meg, mert nem állsz készen."
S hogy melyiket hallod meg? Rajtad múlik! Te döntesz, mész tovább, dolgozol magadon... s ha ezt választod, bekopogtat az ajtódon! Kinyitod, s ott az álmod, mely végül valóra válik!
Most két ember két különböző álma is valóra válik...
Sándoré, aki főzőiskolát álmodott és az én álmom, hogy együtt gyúrjuk a házi tésztát veled, Kedves Olvasó!
Mi készen állunk és minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk Pécsett a FAHÉJAS KÁVÉ FŐZŐISKOLÁBAN!

HÁZI TÉSZTA - gyúrjuk és formázzuk saját kézzel

szélesmetélt.jpg

Egy kurzus A TÉSZTÁSLÁNY közreműködésével,
ki a tésztát életre kelti szeretetével.
A varázslat részese lehetsz,
s az est folyamán saját készítésű tésztát is ehetsz.
Nem kell más, csak nyitott szív,
hogy befogadd az energiát,
mely FRISS TÉSZTA KÉSZÍTÉSRE HÍV.

tésztáslány_1.jpg

A kurzuson megmutatom hogyan készül szívvel, saját kézzel a tészta. Megosztom tapasztalataimat az alapanyagokról, a gyúrás folyamatáról és a formázáshoz is ötleteket adok. Az elkészített tésztához szószt is készítünk, melyet a helyszínen közösen fogyasztunk el. Ezt az estét azoknak ajánlom, akik még csak ismerkednek a házi tésztával.

Időpont: 2013. április 27. 18.00 órától
Helyszín: Pécs, Mediterrán Hotel, ahol kedvezményes szállást is foglalhatsz
Ár: 7.900,- Ft/fő
Jelentkezz: ITT, a kurzusok tára folyamatosan bővül!

Szeretném, ha egy Kedves Olvasóm is részt venne, velem lenne a tésztaesten, ezért kisorsolok 1 fő részére szóló ingyenes részvételi lehetőséget. Amennyiben szeretnél velem tésztát gyúrni, SZÓLJ HOZZÁ a bejegyzéshez ITT, ÍRD MEG (jól beazonosítható névvel, vagy nicknévvel!), miért szereted a tisztatészta blog oldalt. Kérlek vedd figyelembe, hogy a helyszín Pécs, ezért csak akkor jelentkezz, ha valóban részt tudsz venni a kurzuson. A hozzászólásokat 2013. április 13. éjfélig várom, sorsolás 2013. április 14-én. A sorsolás menetéről és végeredményéről a TISZTATÉSZTA facebook oldalán és itt a blogoldalon tájékozódhatsz.

Örömmel látunk facebook oldalainkon: Mediterrán Hotel, Fahéjas Kávé, tisztatészta 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztateszta.blog.hu/api/trackback/id/tr825203261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tiriczné 2013.04.06. 08:39:10

Egyszerűen lenyűgöző,ahogyan a tésztáról tudsz írni!
Nagymamámat juttatod eszembe!!!

Axadoki 2013.04.06. 12:45:30

Csak annyit tennék hozzá az előttem szólóhoz, hogy DETTO! :)

bursch 2013.04.08. 20:55:56

Nekem nagyon egyszerű a válaszom, imádom a tésztaételeket, és nincsen még egy olyan magyar blog, amely ilyen átéléssel írna a tésztakészítésről. A leírásokban minden olyan egyszerűnek tűnik. A megvalósítás során már nem mindig!

tisztatészta 2013.04.16. 20:41:35

Kedves @Tiriczné, @Axadoki, @bursch! A random.org segítségével kisorsoltam melyikőtök vehet részt a tésztás kurzuson. A beérkező hozzászólások sorrendjében osztottam a sorszámot:
1. Tiriczné 2. Axadoki 3. bursch
A szerencse "Tiriczné"-nek kedvezett! Várlak szeretettel! :) A részleteket e-mailben egyeztetjük! Köszönöm a hozzászólásokat, a kedves szavakat! :)

tisztatészta 2013.04.22. 19:15:57

@Axadoki: Kedves Axadoki! A nyertes jelezte, hogy nem tud jönni a tanfolyamra, így újra sorsoltam. Várlak szeretettel a szombati tanfolyamra. Kérlek jelezd a tisztateszta@gmail.com címen, hogy számíthatok-e Rád. Köszönettel, Petra
süti beállítások módosítása