NEM ÍGY KELL!
és ki a megmondója hogyan kell???
Világra jövetelünket követően megtanítanak bennünket mit, hogyan kell (és most nem kizárólag a konyha világára gondolok)... Mi ezt gyermekként elhisszük és a tanult sémákkal, bevésődésekkel éljük életünk. Jobb esetben rájövünk, hogy ezáltal korlátozva vagyunk és szép lassan elkezdünk másként élni. Elkezdjük élvezni az életünket, elkezdjük használni a szívünket és hallgatunk megérzéseinkre. Persze folyamatosan belebotlunk olyan emberekbe, akik azt mondják: NEM ÍGY KELL! Erre én azt mondom: ÍGY IS LEHET! Minden egy lehetőség! És ha mersz változtatni, az visz... visz előre, újabbnál újabb megtapasztalásokat hoz életedbe.
Miért nem tudjuk elfogadni mások szokásait, véleményét? Miért akarjuk, hogy más is a mi bevésődéseink szerint cselekedjen? Nem tudom és nem is akarom megválaszolni a kérdéseket. Egyet viszont tudok... tudom, hogy túl sok figyelmet fordítanak az emberek másokra és kevés időt szánnak önmagukra. Csak akkor tudsz másokra figyelni, ha belső forrásoddal egyensúlyban vagy. Az egyensúly kialakulásához viszont idő kell, idő, melyet önmagaddal töltesz.
Ezáltal önismeretet szerzel, elkezded másként látni magadat, s ezáltal a világot. Sokkal megértőbb leszel és nem akarod már saját akaratodat másokra erőltetni, nem akarod már megmondani, hogy: NEM ÍGY KELL!
Helyette azt mondod: ÍGY IS LEHET!
Emlékezzünk nagyanyáink történeteire, receptjeire, őrizzük meg a hagyományokat, DE tegyünk hozzá valamit. .. valamit, amit ők mindannyian hozzá tettek az ő örökségeikhez. Varázsoljuk bele mi is a szeretetünket és emellett fogadjuk be másokét! Tanuljunk egymástól, legyünk nyitottak, mert a lehetőségek tárháza végtelen.
Masnitészta, amit így is lehet:
Gyúrj tésztát, tojással vagy nélküle. Színezd, ízesítsd kedvedre. A formázáshoz most egy ötletet adok, amivel a masnitésztát kerekre formázhatod. Végy egy pogácsaszaggatót tetszőleges méretbe és a kinyújtott tésztát szaggasd fel vele. A köröket középen nyomd össze, s tartsd rajta ujjaid egy pillanatig, hogy a formát rögzítse.
Az elkészült tésztát szárítsd pár órát, majd főzd ki, s kedved és ízlésed szerint tálald. Ennyi! :)