Az én ehető ajándékom

2014.12.16. 13:59 tisztatészta

Ajándékozni a legcsodálatosabb dolog a világon, egy ajándék mindent elárul... tudni lehet róla, hogy szeretetteli ötlettől vezérelve lett-e kiválasztva, elkészítve. Az igazi ajándék a szívünkig hatol, érezni rajta, hogy nekünk készült, benne van az ajándékozó és az ajándékozott szíve és lelkének egy darabja, az érzés, ami összeköti a kapcsolatot, legyen az szülői szeretet, szerelem, barátság, rokoni kapcsolat vagy egy jó ismeretség.
A saját szívünket a legegyszerűbb belevarázsolni egy ajándékba: készítsük magunk, a két kezünkkel, szívünk minden szeretetével. Adjuk azt, amit mi a legjobban tudunk vagy olyat, amit örömmel készítünk és varázsoljuk bele a személyre szóló érzelmeket, érzéseket.
Természetesen egy ehető ajándék esetében nagyon fontos, hogy az ajándékozott szeresse azt az alapanyagot, ételt, amit neki szánunk. Én a tésztaszerető barátaimra gondolva készítettem el az alábbi ehető ajándékcsomagokat. A tésztakészítésről receptet nem hoztam, instrukciót csak ahhoz adok, hogyan varázsoljuk bele ajándékunkba a kapcsolatot:
A tészták készítésekor már elhatároztam, hogy kinek melyiket adom és a gyúrás, formázás, csomagolás szakaszában felidézve a közös emlékeinket, megtöltöttem őket "velünk": szeretettel, örömmel, vidámsággal, jó érzéssel. Így lett igazán személyre szóló, s bízom benne, hogy árulkodó. :)

haziteszta_formazasa.jpg
Gyúrtam és formáztam és minden egyes tésztánál a közös emlékekben úszkáltam. Minden kapcsolat más és más, ezért a tészták sem egyformák. Készült orecchiette, trofie, corzetti és fusilli

tesztaformak_eheto_ajandek_karacsonyra.jpg
A tészták száradása alatt sem tétlenkedtem, a csomagoláson törtem a fejem. Mi lehetne hozzá illő? Sok lehetőség felmerült, de arra gondoltam, hogy egyedi öltözéket kap, s elkészítem én magam. Így a száradásig nem volt mit csinálni, hát újra alkottam és a kézműves tésztáimnak egyedi csomagolást rajzoltam.

kezmuves_teszta_csomagolasa.jpg

Egyedi tasak, kézműves tészta... Hm, mi illik még ebbe az ehető ajándékcsomagba? Szósszal teljes a képlet, így adódott, hogy feltétet is készítettem és a csomagot házi pestoval bővítettem. Eddig készült paradicsom és spenót pesto, de lesz még bazsalikomos és petrezselymes is. 

eheto_ajandek_pesto.jpg

Így teljes az ehető ajándékkosaram, jó érzés így együtt látni, amit az elmúlt hetekben alkottam.

hazi_keszitesu_teszta_eheto_ajandek_karacsonyra.jpg
Készítsd el Te is a sajátodat, fűszerezd egyedileg, varázsolj bele lelket. A siker garantált, a csomagod árulkodni fog és az ajándékozottnak azt súgja majd:
ez szívből jött, együk meg mielőbb, lehetőleg most! ;)

4 komment

Címkék: ehető ajándék

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztateszta.blog.hu/api/trackback/id/tr486969857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Olgis 2015.03.15. 00:15:15

A spenót pesztó nagyon tetszik. Ugyanugy készül, mint pl a bazsalikomból?

tisztatészta 2015.03.16. 07:30:12

@Olgis: Kedves Olgis! A spenót pesztó receptjét ebben a bejegyzésben találod (de ízlés szerint, bárhogy variálhatod): tisztateszta.blog.hu/2012/03/11/trofie

Olgis 2015.03.16. 10:17:42

Üdvözletem!
Köszönöm, gyors,és kedves válaszaidat.
Megosztottam a csoportjaimban a blogodat.
Remélem a pocaklakód jól viselkedik!
Szép napot !
Szeretettel ölellek, Olgis.

tisztatészta 2015.03.19. 08:32:39

@Olgis: Kedves olgis!
Szívből köszönöm a megosztást!
A pocaklakóm nagyon jó kisfiú és már bármelyik pillanatban megérkezhet hozzánk. :)
Most egy rövid elvonulós időszak következik, de ígérem mielőbb jelentkezem friss tésztákkal.
Csodás napokat, finom falatokat! :) Puszi! Petra
süti beállítások módosítása